У Києві планують перейменувати вулицю на честь видатного українського актора театру і кіно Богдана Ступки

У Києві планують перейменувати вулицю на честь українського актора театру і кіно Богдана Ступки || Фото з відкритих джерел

У Печерському районі столиці вулицю Станіславського планують перейменувати на честь видатного українського актора театру і кіно Богдана Ступки.

Про це повідомили у Київській міській раді.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, у процесі рейтингового електронного голосування у додатку «Київ Цифровий» кияни підтримали перейменування вулиці російського театрального режисера Костянтина Станіславського на честь Богдана Ступки.

"Богдан Ступка ще за життя став легендою. Його акторський талант та глибоке розуміння ролей зробили його одним із найбільш видатних представників українського театрального та кіномистецтва. Він зіграв багато незабутніх ролей, які залишаються у пам'яті глядачів назавжди. Він втілив в собі силу українського духу, глибокий патріотизм та неймовірний талант. Богдан Ступка активно підтримував українську культуру і навчання молодих акторів. Він залишається символом віри у справедливість і любові до рідної землі. Перейменування вулиці Станіславського на честь Богдана Ступки – це визнання його внеску у розвиток української культури. А також віддзеркаленням сучасної історії Києва в назві міського об'єкта", – наголосила Вікторія Муха.

Довідка. Богдан Ступка – лауреат Шевченківської премії (1993), Народний артист УРСР (1980), Народний артист СРСР (1991), Герой України (2011), Кавалер ордена князя Ярослава Мудрого IV, V ступеня (2006, 2010), ордена «За заслуги» I, II ступеня, ордена «За заслуги перед Польщею», лауреат Державної премії імені Олександра Довженка та Державної премії СРСР, Почесний громадянин Києва.

Последние новости