Встановлення рекордів і майстер-класи: репортаж з фестивалю "Книжкова країна" в Києві

"Книжкова країна" 2024. Фото:vgorode.ua

З 26 по 29 вересня на території ВДНГ у Києві відбувся другий літературний фестиваль "Книжкова країна", що об'єднав книголюбів, письменників та діячів культури. Протягом чотирьох днів відвідувачі могли відвідати зустрічі з авторами, презентації нових книг і майстер-класи.

Про це повідомляє кореспондентка Vgorode.

 У перший день фестивалю було зафіксовано рекорд — 114 людей одночасно читали вголос вірші Василя Стуса, зібравшись біля першого павільйону ВДНГ. Попри підготовку 110 книг для учасників, охочих виявилося більше, ніж планувалося. Це стало першим випадком в історії національного реєстру рекордів України, зазначили організатори заходу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відвідувачка Світлана поділилася своїми враженнями про фестиваль. Це її перший візит, але вона вже планує повернутися наступного року.

 – Атмосфера неймовірна, важко зупинити свій вибір на чомусь одному, оскільки варіантів дуже багато... Я придбала три книги: "Лялька", "Місто" та "Я (Романтика), – каже Світлана.

Фестиваль включав вручення премії книжкових блогерів, дискусії про сучасні літературні тенденції, презентації книг Ростислава Семківа та Василя Шкляра, а також виступи на Business Stand Up. Останній день заходу ознаменувався реєстрацією рекорду України "Наймолодший письменник" та презентаціями дитячих книг.

За словами молодих відвідувачок Валентини та Катерини, вони придбали книги про аніме. Їх мама додала, що це вже другий день поспіль, коли вони відвідують фестиваль, і зазначила: "Книги — це чудово, це спосіб відірватися від гаджетів".

Також фестиваль включав розширену програму "Родинні читання", де відомі особистості читали книги для дітей та дорослих, а окремо було представлено творчість військових та ветеранів.

Загалом на заході відбулося понад 300 подій, в яких взяли участь 120 видавців.

Последние новости